10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Гледаме в Бургас чудовищния театрален хит “Франкенщайн”

Британски съвет България и Cinema City представят „Франкенщайн” – хитово представление на Кралския национален театър в Лондон, което бе заснето на живо и във висока резолюция. Поради огромния интерес по целия свят представлението ще има повторни, ексклузивни прожекции на кино това лято като част от програмата National Theatre LIVE.

 

Носителят на Оскар Дани Бойл („Трейнспотинг”, „127 часа”, „Беднякът – Милионер”) се завърна в театъра главно, за да постави тази прозорлива пиеса с участието на Бенедикт Къмбърбач и Джони Лий Милър в главните роли. От месец юни тя се показва отново, макар и за кратък период, по екраните на кината в цял свят. В Бургас представлението може да се гледа само веднъж – този петък, 6 юли, от 19.00ч. в кино Cinema City в Mall Galleria Burgas.

 

Детската невинност на Създанието на Франкенщайн, затворена в уродливото му тяло, го прави безпомощно срещу враждебния свят, в който го е захвърлил с ужас неговият творец. Накъдето и да се обърне, Създанието среща само жестокост. Без приятели, все по-отчаяно и вече отмъстително, То решава да открие родителя си и да сключи с него ужасяваща сделка.

 

В преработката на това разтърсващо и дълбоко тревожно произведение на класическата готическа литература е залегнала необходимостта незабавно да се намерят отговори на проблеми като отговорността на учения, родителската небрежност, когнитивното познание за естеството на доброто и злото.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук