11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Гледат делото за кражба срещу Симеон Стоянчов

Районен съд Бургас даде ход на наказателно дело срещу Симеон Стоянчов по обвинение за кражба. Районна прокуратура Бургас го обвинява в това, че отнел един мобилен телефон „Нокиа“ и сумата от 25 лева от двама мъже. Подсъдимият взел от единия пострадал мобилния телефон на стойност 90 лв. и 10 лв., а от другия сумата от 15 лв.

Малката рижа

Пред Районен съд Бургас Стоянчов заяви днес, че не се признава за виновен. По тази причина съдебният състав отказа да разгледа делото по реда на съкратеното съдебно следствие и даде ход на съдебното заседание по общия ред. Разпитани бяха двамата пострадали. Те дадоха противоречиви показания от тези, които са заявили на досъдебното производство. По тази причина съдът призова за следващото съдебно заседание останалите свидетели и вещите лица, изготвили съдебно-техническа, оценителска и комплексна психиатрична и психологична експертизи. Делото е отложено за 05.06.2015 г.

Пресцентърът уточнява, че според обвинителния акт около полунощ на 30.10.2014 г. единият от пострадалите и негов познат отишли в заведението и седнали в крайно сепаре. Те си поръчали напитки и пострадалият оставил на масата банкнота от 10 лв., за да плати сметката. След около час дошъл другият пострадал, който също поръчал напитки и оставил 15 лв. на масата за тях. Около 2 часа след полунощ тях се присъединил подсъдимият като приближавайки се блъскал маси и столове. Той седнал на масата и малко по-късно се пресегнал и взел поставените върху нея пари и мобилен телефон. Пострадалите поискали да ги върне. Въпреки уговорките им, подсъдимият отказал. Пострадалите и мъж от компанията отишли в полицията и подали жалба за случилото се.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук