12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Глобиха „Лукойл“ с 40 000 лв. за вредни емисии

Наказателно постановление за 40 000 лева е издадено на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД за неизпълнение на условия от комплексно разрешително, касаещи емисиите в атмосферния въздух. През месец ноември са съставени общо осем акта за установени административни нарушения, издадени са петнадесет наказателни постановления общо в размер на 50 100 лева.

 

Със заповед на директора на РИОСВ-Бургас беше преустановена дейността на СД „Биогаз инженеринг“ гр. Бургас – дружество с предмет на дейност производство и разфасофка на химични препарати. Мярката беше наложена заради извършване на дейност без необходимите документи и разрешителни, съгласно разпоредбите  на Закона за опазване на околната среда.

    За доказване ефект на пречистване на отпадъчните води временно е възстановена дейността на „Птицеферма“ в с. Чубра, община Сунгурларе. Тя беше спряна в края на септември заради неработещо локално пречиствателно съоръжение. При достигане на индивидуалните емисионни ограничения на отпадъчните води, нормалният режим на работа на обекта ще бъде подновен.

   Глоби сa наложени на шест лица за навлизане в резерват Ропотамо в нарушение на Закона за защитените територии. По Закона за биологичното разнообразие са санкционирани две физически лица – за  улов на пойни птици и за притежание на екзепляр от защитен вид.

За липса на документи, удостоверяващи произход на съхраняваните количества билки в нарушение на Закона за лечебните растения е наложена глоба на  билкозаготвителен пункт в гр. Средец.

По Закона за водите е наложена санкция от 2 000 лева на  ПСОВ „Лозенец“ за изпускане на непречистени отпадъчни води, а на „Комплектстрой“ ЕООД – 500 лева за неизвършване на собствен мониторинг.

Санкционирани по 3 000 лева са „Арт Проект БГ“ ЕООД – за неводене на отчетност съгласно Наредбата за опаковките и отпадъците от опаковки и „Алси“  ЕООД за неспазване изискванията за разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук