10.4 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Глобиха с 1000 лв. надзирател, взел подкуп, за да вкара телефон в затвора

   Потвърдиха наказанието на надзирател в Бургаския затвор, осъден за взет подкуп, даден му, за да предаде мобилен телефон на лишен от свобода

Бургаският апелативен съд потвърди присъда на Окръжния съд в града, постигната по обвинителен акт на Прокуратурата, според която подсъдимият Веселин Стоянов e признат за виновен за това, че на 25.07.2013г., към 16.00 ч., в гр. Бургас, в района на Автогара „Запад“, в качеството си на длъжностно лице – надзирател в Затвора в гр.Бургас, приел от жена дар – парична сума в размер на 200 лв., която не му се следва, за да наруши службата си, а именно да внесе в Затвора гр.Бургас мобилен телефон и да го предаде на лишен от свобода мъж, в нарушение на Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража – престъпление по чл.301 , ал.2, вр. ал.1 , вр. чл.54 от НК.

На Стоянов е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от три години. Наложена му е и „глоба“ в размер на 1000 лв.

Подсъдимият е задържан на 25.07.2016г. в гр.Бургас от полицейски служители, непосредствено след като е получил мобилния телефон и банкнотите, които са били предварително белязани.

Решението Апелативен съд –Бургас може да бъде обжалвано пред ВКС.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук