21 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Глухоняма рускиня проговори пред мощите на Кръстителя в Созопол

Непрекъснато се случват чудеса около мощите на Свети Йоан Кръстител в Созопол, разказа директорът на Националния исторически музей /НИМ/проф. Божидар Димитров. Интересна история пред него разказал Поп Иван от реставрирания храм „Св. Св. Кирил и Методий“, където светинята се съхранява. 

„Мощите са положени в църква срещу музея в Созопол и при всички случаи става дума за стотици хиляди души, които се редят, за да ги видят. Опашки има и на двете места – пред църквата, заради мощите и пред музея, заради вампира. Има чудеса около мощите на светеца. Сред тях е и случай, при който рускиня оглушава при атентат в родината си. След това губи и говора си. Когато идва у нас и посещава мощите на Йоан Кръстител, изведнъж проговаря и започва да чува. Мощите помагат, когато им се помолиш“, категоричен е проф. Димитров.

Божидар Димитров

През лятото се очаква приливът от хора отново да се поднови. Към останките на вампира, които бяха намерени в Созопол, обаче винаги има интерес, казва още професорът.

„Онзи, който дойде и се помоли с вяра, си го отнася със себе си. Имало е хора, които споделят, че като са идвали предишен път, се е изпълнило тяхното желание и че Св. Йоан наистина помага“, казва и отец Иван от созополския храм.

bgdnes.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук