19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Година и 10 месеца условно наказание получи турчин, превозвал 10 кг. наркотици

На 1 година и 10 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок е осъден турският гражданин Дженгиз Касъм . Със споразумението той се признава за виновен в това, че на 21.08.2014 г. около 13,45 ч. на Митнически пункт „Малко Търново“ ,с автобус марка „Мерцедес Бенц“, без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната прекурсор – 8 кутии с бели хапчета в насипно състояние с общо нетно тегло на таблетките 10 575,890 гр. на обща стойност 9 306,78 лв.

наркотици    Касъм заяви пред Окръжен съд Бургас днес, че признава вината си и доброволно е подписал споразумението. Той се отказва от разглеждане на делото му по общия ред и разбира последиците на споразумението на влязла в сила присъда. Обвиняемият е бил водач на автобуса, в който са намерени наркотичните вещества, и твърди, че не знае чии са чантите, в които са открити.

С одобреното споразумение Окръжен съд Бургас разпореди, наркотичните вещества – предмет на престъплението, да бъда отнети в полза на държавата. Автобусът, послужил за превозването им, ще бъде върнат на неговия собственик – превозваческа фирма, тъй като стойността му в размер на 300 000 лв., не съответства на тежестта на престъплението и е в пъти по-голяма от стойността на прекурсорите.

Окръжен съд Бургас одобри споразумението, след като установи, че с него не са причинени материални щети и то не противоречи на закона и морала.

Определението на съда е окончателно.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук