13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Големите сядат на масата

Днес в 12.00 ч. в Народното събрание трябва да започнат политическите консултациимежду четирите парламентарни сили. От БСП официално поканиха колегите си от ГЕРБ, ДПС и „Атака” да обсъдят политическата обстановка у нас, както и най-важните законодателни промени, които депутатите да приемат преди оставката на правителството и разпускането на 42-то Народно събрание.

Снимка: ©news.ibox.bg

След Консултативния съвет по национална сигурност при президента стана ясно, че подобна среща на лидерите на четирите парламентарни сили трябваше да има във вторник, но от БСП обясниха, че срещата се мести за края на работната седмица, припомня Дарик. 

Междувременно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че няма да участва в консултациите, но в рамките на няколко дни промени мнението си. Така на масата ще седнат лидерът на БСПСергей Станишев, председателят на ДПС Лютви Местан, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. От „Атака” уточниха, че Волен Сидеров е на работно посещение в Москва, но не е ясно дали ще бъде заместен от друг представител на групата.

Очаква се по време на консултациите да бъде обсъдена точна дата за провеждането на предсрочни парламентарни избори.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук