9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Голямата награда на „Културен туризъм” – за Община Бургас

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и заместникът му Иво Маринов присъстваха на официалното връчване на наградите на IX Международно туристическо изложение „Културен туризъм” Велико Търново 2012. Церемонията се проведе на 21 април 2012 година във Велико Търново.

Голямата награда на изложението за динамично развитие на дестинация на културния туризъм получи от министър Делян Добрев Община Бургас.

Призът бе присъден за утвърдена цялостна визия за урбанистично развитие, ориентирано към повишаване привлекателността на туристите, за създаването на единен туристически информационен портал на Община Бургас и за цялостна политика за развитие на съвременни културни събития, привличащи посетителски интерес.

Наградата е реплика с позлата на бронзов пандантив с грифон, открит от археолога Мирко Робов по време на разкопки през 2008 г. в участъка пред църква № 14 на хълма Трапезица.

Наградата на изложението за предствяне на нов продукт в културния туризъм бе присъдена на Община Стара Загора. Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи награди за партньорство в представянето и популяуризирането на културно-историческо наследство на община Смолян и община Чепеларе, на Община Плевен и ХГ „Илия Бежков” и на НИМ.

За оригинален експозиционен щанд бе отличена Община Пловдив, а призът за нови идеи при представянето на туристическа дестинация получи Община Враца.

За съхраняване и популяризиране на традиционните български занаяти награда получи Ассоциация за развитие на изкуствата и занаятите (АРИЗ), а тазгодишната награда на БХРА бе присъдена на “Рока България” АД за утвърждаване на изложбената зала „Експо Баня София”, като алтернатинто културно пространстно в столицата.

За предствянето на музей на Международно туристическо изложение „Културен туризъм” бе награден Историческия музей в Правец, който в дните на борсата показа изложба с подаръци на Тодор Живков, получавани в качеството му на държавен глава.

За успешно първо участие в изложението бяха отличени общините Павликени и Малко Търново. Носител на наградата „Асеневци” на Асоциация на Българските туроператори и туристически агенции за цялостен принос за популяризиране на културно-историческото наследство на България и съхраняване на българската историческа памет стана „Травел ТВ”.

 

снимка и текст: veliko-tarnovo.net

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук