13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Голяма конференция за осветлението в Созопол, ще има и изложба

Созопол и тази година ще бъде домакин на голямо международно събитие, което ще събере на едно място от 10 юни до 13 юни  учени и бизнесмени, които ще обсъдят най-новите тенденции, свързани с осветлението, технологиите, ефективността и  европейските стандарти и изисквания в тази сфера.

©Снимка: zonaburgas.bg

XV Юбилейна конференция по осветление се организира като част от честванията по случай 50 Години Национален комитет по осветление. Организационният комитет вече работи за реализиране на мащабното научно събитие, което ще привлече най- добрите учени и практици по темата за осветлението в Созопол. Председател на организационния комитет е доц. д-р. инж. Красимир Велинов.

Участие са заявили представители на  академичните среди и бизнеса от всички балкански страни, почти всички европейски страни ще имат свои представители. Голям е интересът към конференцията и от представители на страни от Азия и Америка. Организаторите очакват и сериозно участие на учени от Русия.

Сред темите, които привличат интереса към събитието са Светлодиоди и светлодиодно осветление. Фотоволтаични системи, Архитектурно, художествено и рекламно осветление, Управление на осветителни уредби. Различните аспекти на осветлението и влиянието му върху човека и околната среда ще бъдат дискутирани на  специални тематични панели на тема: Ергономия и физиология на зрението и Светлинно замърсяване и замърсяване от опасни отпадъци.

Не само учените ще могат да представят своите доклади, но и представителите на бизнеса ще покажат най- новите технологии и най- новите и модерни осветителни тела  на специално изложение, което се организира в рамките на Националната конференция по осветление.

За посетителите и гостите на тридневната конференция ще бъде интересно да  посетят и атрактивна изложба на  светлотехнически изделия и да се запознаят с най- новите тенденция в тази сфера като потребители. Интерес ще привлече и  темата за дизайна на осветителните тела.

Участниците и гостите на Националната конференция за осветлението ще имат възможност да разгледат Созопол през дните от 10 до 13 юни, като специална програма ще ги запознае с исторически и археологически забележителности на древния град. Българските и чуждестранни гости ще посетят и остров Свети Иван, а морска разходка в залива ще им покаже красотата на Созопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук