12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Голямото прибиране започна

Започна голямото прибиране след почивните дни. Трафикът е спокоен към момента, но от агенция „Пътна инфраструктура“ съветват да се шофира с повишено внимание. Времето е слънчево, а пътните настилки са обработени срещу заледяване, обясни инж. Георги Златев от пътната агенция.

„След последните снеговалежи в Източна България, днес имаме слънчево време над цялата страна, пътищата са обработени превантивно срещу заледяване заради ниските температури, които през нощта достигнаха до – 15 градуса, но въпреки това призоваваме шофьорите да карат с по-голямо внимание и малко по-разумна скорост“, каза Златев.

Днес се очаква всички, които са пътували около новогодишните празници да се завърнат към големите градове. От АПИ отправиха своите съвети към хората:

„Вече се наблюдава увеличаване на трафика. Призоваваме всички да шофират с разумна скорост, като тези, които се чувстват уморени или се налага да се движат бавно, да наблюдават огледалата си за обратно виждане и когато се образува колона, да отбиват, да я пропускат, след което отново да продължават своето пътуване“, посочи инж. Златев.

Продължават ремонтните работи на двата тунела „Витиня“ и „Ечемишка“, което налага движение в една лента в този участък. Забранено е движението на товарни автомобили, като те са пренасочени през стария път.

„Всички от Северозападна България – Враца, Монтана, Видин – биха могли да ползват двете алтернативи – през прохода Петрохан и Искърското дефиле, които са почистени, обработени и спестяват доста време и напрежение“, посочиха от АПИ.

„Всички пътуващи от Кулата, обаче, до Благоевград, където започва магистрала „Струма“ съветвам да се движат с повишено внимание, тъй като това е един от рисковите участъци, където много често се случват неприятни инциденти“, допълни още инж. Георги Златев от пътната агенция./ Дарик

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук