11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Голям ремонт в двора на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Община Бургас започва дейностите по цялостната реконструкция на дворното пространство при СОУ “ Св. Св. Кирил и Методий“. Тя се извършва със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“. В момента се премахва старият асфалт и се изгражда ново отводняване.

В двора ще бъдат обособени зони за баскетбол, народна топка, фитнес с различни уреди. Настилките ще са от съвременния тип, който предпазва от травми. Друга новост е предвидената зрителска трибуна. Цялото пространство ще бъде по-ефективно осветено.

Ремонтите в амортизираните дворове на учебните заведения са важен акцент в работата на Община Бургас тази година. Подобен проект се изпълнява в ОУ „Елин Пелин“ – „Меден рудник“. В средата на юни ще стартират строително-монтажни дейности в двора на ОУ „Васил Априлов“ в централна градска част. Междувременно текат процедурите за избор на изпълнители, които да извършат същите обновления в ОУ „Братя Миладинови“ и СОУ „Петко Росен“. На ниво проектиране са дворовете на ОУ „П.Р. Славейков“, СОУ „Константин Петканов“ и ОУ „Любен Каравелов“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук