14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Горан остава в ареста

     По искане на Районна прокуратура –Бургас, Съдът задържа под стража Горан Горанов, обвинен в нанасяне на лека телесна повреда на надзирател в Затвора гр.Бургас

По искане на Районна прокуратура-Бургас, Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Горан Горанов. Бургазлията е обвинен за това, че на 13.03.2016г., около 15.00 ч. в сградата на Затвора в гр.Бургас, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето, причинил на длъжностно лице –надзирател в Затвора по време на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане на клепачите на лявото око с изразен оток, довело до временно разстройство на здравето  – престъпление по чл.131, ал.1, т.1, вр.чл.130, ал.1 от НК.

Според прокурора, от събраните доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че именно Горанов е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Горанов може да се укрие или да извърши друго престъпление. Той мотивира тезата си с факта, че срещу Горанов се водят още три досъдебни производства, две от които за други нападения над надзиратели в затворите в гр.Бургас и гр.Ловеч, както и едно досъдебно производство за нападения срещу свещеници в Католическата църква в гр.Бургас. Прокурорът добави, че Горанов е осъден на първа инстанция по друго престъпление, като следва да изтърпи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3г. и 4м., като делото по втората инстанция ще бъде разгледано от Окръжен съд-Бургас през м.октомври 2016г.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Горанов. Определението на Районен съд –Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.

Така след определението на Съда, Горанов ще остане в ареста и след 01.09.2016г., когато изтича ефективното наказание, което той изтърпява в Затвора в гр. Ловеч.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук