11.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Гора от палатки и каравани на Корал. Проверяващи нагазиха в дюните

Представители на редица държавни институции нагазиха в дюните на ЕКО плаж Корал. И установиха – „гора от палатки и каравани”, абсолютно незаконно, разположени в частен имот. Собственикът на терена, испанската Ибердрола, е обявила пред община Царево, че няма да използва терена през лятото, но палатките са опънати, а караваните паркирани. Почиващите не плащали на никого за място и са спокойни, че имат устна уговорка с лицето Васил от старата столица.

Проверката за нерегламентирано диво къмпингуване показа, че на Корал никак не е диво. Голяма част от проверените обекти там се оказват с партиди за ток и вода. Имало дори запитвания за охрана на караваните от частни фирми.  Почиващи обясниха, че ако им искат пари ще платят за каравана или палатка. До този момент обаче при тях не е идвал никой.

Къмпингуващите сами почистват района около Корал. Според тях обаче, община Царево не създава удобства. Оплакват се, че нито има тоалетни, нито има спасителни постове. Оказва се, че община Царево също е загрижена за обществения интерес. Само преди няколко дни оттам са поставили няколко химически тоалетни. Извозените боклуци са тонове, жест които администрацията прави в частен имот.  Според кметът на Царево, обявяването на плаж Корал за ЕКО ивица не е донесло положителни промени. Георги Лапчев се закани, че проверките ще продължават до края на летния сезон.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук