21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Горещ поетичен соул от Iyeoka на къмпинг Градина

Ииока Ивие Окоауо (Iyeoka Ivie Okoawo) е родена в Бостън, Масачузетс, САЩ и е представителка на първото поколение американско-нигерийски изпълнители в соул и джаз жанра. Сравняват начина, по който поднася изпълненията си с този на Amy Winehouse, Adele, Lauryn Hill и Sade. Нейният дълбок и нежен тембър ще сгорещи вечерта в Баш Бар Созопол на 3-ти август 2013 г. по покана на Event Zone Agency.

 

Ииока се занимава с музика от 2004-та година, определяйки себе си като „поет и изпълнител”. Печели второ място в 2009 Individual World Poetry Slam Champion и е говорител на фондацията Amenawon. Ииока създава групата The Rock by Funk Tribe и с нея започва да се изявява на музикалната сцена. Изпълнителката става част от TEDx с изключителните си „лекции”, поднесени с тихия ритъм на ударен инструмент и нейния пленяващ глас. Младата американка с нигерийски произход пуска плочата Black and Blues, смесица от джаз, блус, фънк, госпъл и поетични творби през 2004 г. Hum The Bass Line излиза през 2008 г. като втори студиен албум на Ииока, в него тя си партнира с печелилите и номинирани за Грами африкански изпълнители Angelique Kidjo, Les Nubians, Sierra Leone’s Refugee All Stars, Vieux Farka Touré, Vusi Mahlasela и the Soweto Gospel Choir. През същата година излиза нетипичния кавър на Desire на U2 от African Underground All Stars с нейно участие.

 

През 2009 година Ииока започва работа с продуцента Дейвид Франц и музикалната къща Underground Sun като добавя лек „електро соул” нюанс в парчетата си. Така създава магнетичните: This Time Around и Run Into the Rain. Третият и много успешен албум SAY YES идва на бял свят през ноември 2010г. Сингълът от него The Yellow Brick Road Song бързо набира популярност и е включен в HBO продукцията How To Make It In America и сериала на USA Network Fairly Legal. SAY YES е първият по рода си еволюиращ албум™, като синглите към него се добавят и разпространяват безплатно сред слушателите му, след закупуване на първоначалния му вид.

 

Несъмнено Simply Falling е най-големият хит на чаровната Ииока с почти 12 милиона гледания в YouTube. Възможно ли е след него някой да не каже „Да” на кадифеният й глас?

 

Не пропускайте плажното парти с вкус на морски soul – Баш Бар, къмпинг Градина, 3-ти август, начало на концерта 23 ч. Билети в мрежата на Tixgate и касите на Easypay. Предварителни цени 15 лв.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук