24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Готвят голям празник в Лозенец

Топ курорта е в трескава подготовка не само за предстоящото лято , а и за своя традиционен празник. Той се отбелязва на 6 май, навръх Георгьовден, тъй като и храмът в селото носи името на „Свети Георги Победоносец”.

От кметството вече са предприели последните дейности по подготовката, тъй като се очаква там да има много гости.За някои от тях  Лозенец вече част от живота им , тъй като отдавна притежават имоти в самото село или покрайнините му и прекарват голяма част от времето си там.

Официалното откриване е насрочено за 10 часа с курбан и празничен водосвет в малката, но красива църква в центъра на курорта. Веднага след това започва музикалната програма, в която и тази година ще вземат участие всички самодейци от местното читалище- певчески и танцови групи, които ще зарадват публиката със своите изпълнения. Дебют тази година ще направят и дамите от женската фолклорна танцова формация с ръководител Дафинка Тигърова, които за първи път ще се изявят на откритата сцената на площада в Лозенец. Въпреки много останали събития в общината в празничния ден от кметството канят всички ,желаещи да се насладят на много странджанска музика , да се присъединят към общото веселие, в което традиционно се превръща празникът на населеното място.

strandjanews.com 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук