16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Готова е входната помпена станция в Созопол, част от проекта за пречиствателната станция

С водосвет  беше открита канално- помпената станция в Созопол. Съоръжението е част от проекта за изграждането на   пречиствателната станция в морския град, който се финансира по ОП „Околна среда” и е на стойност 75 млн.лв. Пречиствателната станция в Созопол  не е в списъка с проекти, с  коригирани  бюджети по проекти по ОП „Околна среда.

Заместник кметът Петя Чапевова откри събитието, а  лентата на новия обект  прерязаха кметът на Созопол Панайот Рейзи и председателят на общинския съвет Красимира Германова. На водосвета присъстваха още  и зам. кмета Катя Стоянова, общински съветници и журналисти.

Пречиствателната станция, която трябва да заработи до лятото на 2015 г. ще реши тежкия екологичен проблем със замърсяването на Созополския залив, тъй като отпадъчните води на морския град, Черноморец и Равадиново, до сега се изливаха в морето. Кметът Панайот Рейзи заяви, че въпреки обема на работа, проектът за водния цикъл на Созопол върви в срок. За по-голяма експедитивност дейностите са разделени на 6 етапа.

Първият етап от „Интегриран проект за водния цикъл” на Созопол  включва също подмяна на старата водопроводна мрежа в града, като от новата ще се възползват 6 000 домакинства. До 15 май трябва да приключат изкопните работи в Созопол, за да не се пречи на туристите, увери кметът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук