20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Готови сме да открие директни морски линии за товари към Русия

България има готовност за откриване надиректни морски линии за превоз на товари към Русия. Това съобщи транспортният министър Данаил Папазов. По думите му, т.нар. „ро-ро“ превози може да се наложат, тъй като автомобилните превозвачи може да имат проблеми с преминаването през Украйна за доставки в Русия.Пристанище надлез

 

©Снимка: zonaburgas.bg

Вече има изразена готовност от няколко морски фирми да помагат за качването на товарите по море. Министърът сподели, че е имало предложения за откриване на директни „ро-ро“ линии между руски и български пристанища и родното Министерство на транспорта има готовност за посрещане на такъв товаропоток, още повече, че по думите му двете големи морски пристанища у нас – във Варна и Бургас, имат готовност за обработка на ро-ро кораби.

Папазов съобщи, че се водят и разговори за увеличаване на чартърните полети между Русия и България, за да се подпомогне туристопотокът между двете страни, пише dariknews.bg

Създаден е вариант за допълнителни полети, главно чартърни за лятото, за да нямат проблеми туристите, обясни Папазов. Той напомни, че всички чартъри се договарят в рамките на спогодбата между България и Русия от 1997 година. Подготвен е текст на нова спогодба, която е изпратена на руската страна, като там се предвижда по-голям брой оператори да имат право да извършват чартърни полети.

Спогодбата ще бъде подписана на следващото заседание на съвместната комисия, като министърът не се ангажира с конкретна дата за това.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук