16.1 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Готов е новия паринг в зона „В“ на „Меден рудник“

Готов и вече активно използван по предназначение е новият паркинг със 100 места в комплекс „Меден рудник“. Това съобщават от пресцентъра на Община Бургас. Той се намира между четири жилищни блока – 107, 108, 109 и 110 в зона „В“. Преди благоустрояването мястото представляваше неравен терен, от който първоначално бяха премахнати 80 метални клетки.

паркинг

С днешна дата на никого не му е мъчно за старите незаконни гаражи. Община Бургас изпълни този проект изцяло със собствени средства. В движение, по искане на хората от комплекса, беше изградена и една нова детска площадка. Тя е ситуирана така, че да не е в конфликт с автомобилите. Паркингът е с ново енергоспестяващо осветление.

На много места са ремонтирани подходите към входовете на околните блокове. „Правим подобен паркинг в зона „Г“ на „Меден рудник“. Приключва и изпълнението на друг за 50 автомобила в „Изгрев“. Програмата ни за създаване на нови паркоместа е перманентна, защото ежегодно в Бургас се регистрират по няколко хиляди моторни превозни средства“, каза кметът Димитър Николов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук