21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

ГПАЕ „Гео Милев“ и ОУ „Елин Пелин“ са победителите в „Моята България“

Учениците от Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ и ОУ „Елин Пелин“ си извоюваха първите места по възрастови групи в оспорваното състезание по история „Моята България ” на Младежка Банка Бургас, към „Обществен дарителски фонд – област Бургас”, което се проведе в Дом на НХК. До тях на второ място застанаха СОУ „Кирил и Методий“ и ОУ „Любен Каравелов“, на трето място СОУ „Любен Каравелов“, гр. Несебър и ОУ „Братя Миладинови“.

Основната идея на състезанието е развитие на индивидуалните способности на учениците, както и повишаване на уменията им за работа в екип, като същевременно се повишат и задълбочат познанията им по Българска история. Същността на състезанието се състои в представяне на мултимедийна презентация по предварително изтеглена тема от Българската история, като участниците са разделени в две възрастови групи. В надпреварата взеха участие ученици от 13 училища с 23 отбора общо.

За доброто настроение на публиката и участниците допринесоха и талантливите ученици от Национално училище по музика и сценично изкуство „Панчо Владигеров“ , и от СОУ „Добри Чинтулов”, които показаха своя талант и умения на сцената на НХК.

Крайните победители бяха определени от компетентно жури в състав: Деан Божинов – старши експерт по обществени науки и гражданско образование към Регионалния инспекторат по образованието град Бургас, Милен Николов – Директор на Регионален исторически музей Бургас, Даяна Котева – асистент в университет “Проф. Д-р Асен Златаров“ гр. Бургас, Красимира Войнова – учител по история в Гимназия за романски езици “Г. С. Раковски“ и  Георги Николчев – Председател на “Обществен дарителски фонд – област Бургас“.

Екипа на Младежка банка благодари на съорганизаторите: Община Бургас, Регионален инспекторат по образованието Бургас, Дом на НХК, ‚‘Обществен дарителски фонд – област Бургас‘‘ и СОУ „Добри Чинтулов“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук