20.4 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Гражданите ще плащат сметките на електроразпределителите?

Дали ще има увеличение на тока при създалата се ситуация с електроразпределителните дружества е въпрос от компетенциите на енергийния регулатор. Ако ЕРП-тата не върнат парите, българският народ трябва да плати. Това обяви в ефира на Би Ти Ви енергийният министър Драгомир Стойнев.Драгомир Стойнев

Той подчерта, че парите, заради които е спорът, принадлежат на НЕК и той лично не иска народът да плаща, но противниците на статуквото не искат ред в енергетиката. Това не е война, в тази държава трябва да се спазват редът и законът. Няма популизъм, единственото ни желание е да има ред, посочи още министърът.

Той отново разказа в общи линии събитията от лятото на 2012 г. досега като в разказа му не присъства въпросът за плащанията на НЕК към електроразпределителните дружества. По повод провеждащите се и тази вечер протести срещу застрояването на местността Карадере Стойнев още веднъж посочи, че проектът на „Мадара Юръп“ няма да се изгради, ако не отговаря на екоизискванията в страната, допълва dnevnik.bg

„Първо проектът трябва да отговори на екоизискванията и тогава евентуално можем да говорим за евентуално започване на проекта“, каза той, без да обясни защо тогава проектът е обявен за приоритетен, без да се провери отговаря ли на тези изисквания.

Все пак Стойнев обясни, че ако не искаме да си останем алкохолна туристическа дестинация, а такава за по-платежоспособни туристи и също за екопътешествия, този проект е тъкмо такъв. Това е и една от тезите на авторите на проекта, обявени по-рано днес в съобщение до медиите. Стойнев припомни и позицията на жителите на Бяла, които по-рано днес протестираха в защита на проекта заради надеждата, че той ще създаде работни места.

„Не си представяйте, че инвеститорът ще сложи едно НДК на брега, става въпрос на къщички“, разказа Стойнев, въпреки че все още не е известно дали проектът отговаря на екоизискванията. В същото време на нас ни трябват инвестиции, за да се храним, обобщи той.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук