20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Грандиозен концерт за годишнината на „Слънчев бряг” АД

С голям концерт на сцената на летния театър в Бургас, ръководството на Слънчев бряг АД отпразнува 55 години от създаването на най-големия курортен комплекс у нас. Събитието върна лентата назад. За фон на музикалните изпълнения бяха използвани ретро кадри от основаването на Слънчев бряг през 1959 година.

Сред гостите за отбелязването на годишнината бяха десетки общественици, специалисти в областта на туризма, хотелиери и част от вече бившите управленски кадри на комплекса, които бяха посрещнати лично от настоящия директор Златко Димитров.

Дружеството подготви специални отличия за изключителен принос в развитието на курортния комплект през годините. Сред хората отдали сили да превърнат Слънчев бряг в емблемата на българския туризъм бяха отличени неговите изпълнителни директори и браншовици.

За 55-тата годишната от създаването на курортния комплекс пред Летния театър беше подредена изложба  с архивни кадри, проследяващи развитието му до наши дни. Проектирането на Слънчев бряг започва през далечната 1957 година. Заедно със строежа на комплекса започва и проектирането и на лесопарка в които са засадени над 300 000 иглолистни и широколистни дървета.

Две години по-късно е настанен и първият турист – от Чехословакия. Днес в Слънчев бряг има над 200 хотела и над 300 000 легла за настаняване.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук