17.6 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Граничарите са носили премръзналите мигранти на ръце /видео/

Две мигрантки  починаха  от измръзване при нелегално преминаване на границата в района на Малко Търново.

Георги Матев- директор на МБАЛ Бургас: „Според данни на придружаващите полицаи от Гранична полиция са намерени две починали жени. Едната смятам, че е на около 15-16 години , момиче едва ли не, малко по-възрастната около 30 годишна и двете в момента са в Съдебна медицина”.

Мигрантите са били открити  в местността „Бръдце” в Странджа, където  снежната покривка е 50  см. Групата чужденци от 19 души е открита от Гранична полиция към 18 часа снощи. Те са без документи за самоличност, по първоначални данни – граждани на Ирак и Афганистан.

В групата е имало и 12 деца на възраст между 4 и 16 години. Граничните служители  са ги пренесли през труднодостъпния терен на ръце до палатки на граничния наряд, за да им бъде оказана  медицинска  помощ.

д-р Георги Матев- директор на МБАЛ Бургас: Състоянието на децата е добро. След вчерашната различна степен на диагностика на  измръзване само едно от децата е в малко по-тежко състояние , но няма опасност за краченцата му, главно краченцата са измръзнали

От възрастните мигранти двама са настанени в реанимация, състоянието им е стабилизирано..

д-р Георги Матев- директор на МБАЛ Бургас:  Двама пациенти, които са постъпили в два часа през нощта, късно намерени в околностите на Малко  Търново, и двамата са били в тежко критично състояние, бих казал комотозно състояние, в следствие на измръзване, докарани са по спешност при нас.

От „Червен кръст“ – Бургас са осигурени хранителни продукти и помощ за пострадалите чужденци. След като бъдат стабилизирани мигрантите ще бъдат настанени в бежански център в Елхово.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук