15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Графиня Марица“ в Бургаска опера

Водещите солисти на Националния музикален театър „Ст. Македонски” – Валентина Корчакова и Марио Николов ще изпълнят ролите на Графиня Марица и Граф Тасило на 28 февруари от 19 ч. в Държавна опера Бургас. Премиерата на спектакъла спечели възторжените овации на многобройната публиката в Летния театър на официалното закриване на Бургаските музикалните празници „Емил Чакъров”.

Големият интерес към атрактивният спектакъл е провокиран от участието на оперетните звезди – сопраното Валентина Корчакова, тенора Марио Николов , който е и режисьор на постановката. Имената на популярните творци, носители на редица престижни награди, очароват почитателите на оперетното изкуство, както на сцената на Националния музикален театър в София, така и в оперните театри в страната.

На 28 февруари Валентина Корчакова и Марио Николов ще участват в спектакъла на Бургаска опера „Графиня Марица” под диригентската палка на маестро Иван Кожухаров, заедно с колегите си – Мария Цветкова, Петър Тихолов, Йордан Христозов, Людмила Михайлова, Николай Николов, Вълю Тотев, Сребрина Славова, Александър Перпериев, хор, балет и оркестър на Държавна опера Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук