15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Грипна епидемия в Бургаско! Тамифлу изчезна от аптеките

 

До 15.00 часа днес учебният процес във всички училища на територията на община Бургас трябваше да бъде преустановен. Грипната ваканция за учениците ще продължи до края на седмицата, стана ясно след заседание на епизоотичната комисия в Бургас.

Следващо заседание ще има в петък, когато ще бъдат обсъдени резултатите от взетите мерки за ограничаване на грипните заболявания, съобщи кметът на на Бургас, Димитър Николов.  Община Бургас е осигурила близо 1 000 еднократни маски за всички служители във фронт офисите на местната администрация. Всички масови мероприятия на територията на общината са отменени, а детските градини са под строг пропускателен контрол.

Само за миналата седмица, заболели от грип са над 150 души и то без почивните дни, когато в здравните заведения са отишли двойно повече пацинети, обяви от своя страна директорът на Здравната инспекция в града, д-р Георги Паздеров.

Необичайно висок е процентът на младите хора, които получават усложнения след грип. Най-често това са хора между 28 и 35, съобщи директорът на Бургаската белодробна клиника, д-р Евелина Трошанова.

Трошанова съобщи, че от близо месец в Бургас се наблюдава недостиг на противогрипното лекарство „Тамифлу“. Информацията потвърди и кметът Димитър Николов при който вече имало няколко сигнала от граждани, че дори и да се намери дадено лекарство то е със завишена цена и различен от предписания грамаж.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук