9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Гръм удари дете край Айтос

9-годишно момченце, дошло на черешобер с родителите си, е било ударено от гръм. Това съобщиха от кметството в айтоското село Карагеоргиево.

линейка

Вчера следобед буря връхлетяла селото. Йордан, заедно с майка си Фана Стефанова, бил под черешите и прилежно събирал плодове, предава trud.bg Щом бурята започнала, детето се сгушило под голям орех и всички черешоберачи зачакали стихията да премине.

Светкавица внезапно процепила небето и поразила ореха. Разцепила на две вековното дърво и обгорила тялото на малкия Йордан. С викове за помощ, майка му събрала работниците. Взели детето на ръце и от градината го занесли в кметството. Дежурният там се обадил на тел. 112. Малкият Йордан е в шокова зала на бургаската болница, състоянието му е стабилно, мълнията го е ударила в областта на ключицата, но няма изгаряния, съобщиха от МБАЛ.

„Детето е тук с роми, дошли от Сливен за черешобера. В момента съм в градината при тях. Те казват, че Данчо е единствено дете на Фана Стефанова. Бащата бил в затвора. От болницата току-що се обадили, че Йордан е добре“, каза пред izdanieto кметът на Карагеоргиево, Кезим Ибрям.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук