13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Дамите от ГЕРБ-Бургас организираха „Великден за всяко дете”

Структурата на Жени ГЕРБ в Бургас организира благотворителна инициатива „Великден за всяко дете”. Жестът на внимание бе насочен към деца, живеещи в Центрове за настаняване от семеен тип в морския град, които да усетят духа на светлия празник и да се забавляват с боядисването на яйца.

Председателят на общинската организация на дамите от ГЕРБ Красимира Маркович заедно с Ани Димитрова и Димитрина Арабаджиева посетиха социалния център в кв. Меден Рудник, който се състои от две сгради. Те са разделени по възраст и специфични нужди. Условията и начинът на живот в тях се доближават максимално до модела за отглеждане на деца в семейството.

Жените се срещнаха с децата от Център №1, където се отглеждат  10 момиченца и момченца на възраст от 3 до 7 години, като всички посещават детска градина и училище. Дамите зарадваха малчуганите с яйца, бои за тях, лакомства и тематични подаръци за Великден. Всички заедно със социалните работници боядисаха яйцата и подредиха тематична трапеза за предстоящия християнски празник.

Красимира Маркович и Роза Желева посетиха и Центъра за настаняване от семеен тип в бл. 408 в същия комплекс. Там бяха посрещнати от развълнуваните деца на по-голяма възраст, които с ентусиазъм се включиха в боядисването и организираха импровизиран конкурс за най-красиво яйце.

„Усещането за Великден не приключва с едно посещение при тези деца, то е само част от поредица от инициативи, с които искрено се надяваме да им помогнем да повярват в добродетели като милосърдие и човеколюбие. Искаме да им вдъхнем надежда и вяра в доброто, за да има любов в детските сърца. Защото тези християнски ценности са основата на изграждането на всяка личност. Пожелаваме на всички благословени Великденските празници”, сподели Красимира Маркович.

Инициативата на ЖГЕРБ обхвана и социалния център от същия тип на ул. „Дебелт” в центъра на Бургас. В него Виолета Илиева зарадва неговите обитатели с „Великден за всяко дете” . В празника се включиха 7 деца, a директорът на центъра Йордан Тодоров благодари за благородния жест.

В к-с „Славейков” Велина Арнаудова организира шарена надпревара за боядисване на символите на празника, а децата получиха и още много подаръци. Те споделиха с дамите от ГЕРБ за своите интереси в училище, а сред тях се оказа, че има и талантливо момиче, което е част от формацията на „Петлите”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук