13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

ДАМТН се разработи! Погна и общинските „паяци“

За първи път от както съществуват т.нар. паяци, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) направи масова проверка, предизвикана от зачестили сигнали за коли, повредени при товарене или разтоварване. Това съобщиха от Държавната агенция.

синя зона Бургас

Проверката за техническа изправност беше извършена от 4 екипа на ДАМТН в Бургас, Свети Влас, Слънчев бряг и Несебър. Беше установено, че товарозахващащите приспособления на паяците не са регистрирани и съответно – не са минали технически преглед.

“По българското законодателство – това е основателна причина за спирането им докато не бъдат регистрирани и не минат на технически преглед”, категоричен е председателят на ДАМТН Стефан Цанков, който участваше в проверката. По думите му са “открити множество масови нарушения в документацията и изправността на паяците и спирането им е наложително, защото в момента никой не може да гарантира, че те не са потенциално опасно”.

В резултат на проверката бяха съставени 6 акта за административно нарушение, в това число и на общини. Ще бъдат наложени и глоби, които се движат в диапазона от 100 до 2000 лв., в зависимост от степента на нарушението. Всички паяци в страната ще бъдат проверени, защото такъв проблем вероятно има и в останалите градове, беше категоричен Цанков.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук