11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Даниел Орлов: Айтос може да звучи по-модерно

„Убеден съм, че Айтос може да звучи по-модерно“, заяви Даниел Орлов пред журналисти днес. В централата на ГЕРБ за Бургаска област той представи визията си за развитие на Община Айтос.„Роден съм в Айтос, тук е моят корен. Всичко, което съм постигнал в моя 41-годишен житейски път се е случило в Айтос – и в бизнеса ми, и в личния ми живот. В Айтос са родени децата ми, тук е моя дом, приятелите ми. Познавам града отвътре и съм убеден, че той може да изглежда по съвсем различен начин. Айтос има нужда от нов тип управление, насочено към компенсиране на пропуснатите възможности за развитие, към нова концепция за административно обслужване на населението, създаване на условия за привличане на инвеститори в сферата на съвременни производства, откриване на работни места“, каза Орлов, който е общински съветник от ГЕРБ. „Не искам акцент на днешната пресконференция да бъде оценката на досегашното управление. Ще кажа само, че според мен  за града и общината последните 4 години са период на изоставане и на много пропуснати възможности. Една от причините за това е липсата на диалог между кмета и Общинския съвет.

Трябва да призная, че имах други очаквания за ролята си в местното управление, когато през 2007 г. станах общински съветник. Като председател на Общинския съвет целта ми бе да откроя ролята на местния парламент в местното самоуправление. Опитах се да покажа на  гражданите, че тази институция е много важна както в търсене на правилните решения за ежедневните проблеми, а така също и за дългосрочните стратегии и развитие на града.

Ако бъда избран за кмет, ще работя в тази посока – Общинският съвет да бъде полезен коректив и същевременно партньор на местната администрация“, категоричен е Даниел Орлов.

Ето и приоритетите му за развитие на Община Айтос:

Индустриалният бизнеспарк. Планът е за 56 фабрики, създаващи приблизително 7000 работни места. Предвижда се изграждане на подземна и наземна инфраструктура  на площ 800 дка. „За мен това е основен приоритет, защото ще открие възможности за развитие пред Айтос, преминаването му в категорията на българските градове, в които има капацитет за икономическо оживление“, казва Орлов.

Ремонтът на градския парк „Славеева река“. Това не е свързано само с възможностите за по-пълноценен отдих на местните хора, а е шанс 

регионът да се развие като туристическа дестинация. Става въпрос за доизграждане на етнографския музей „Генгер“, участие в проект за зоологическата  градина, за да бъде съобразена тя с  евростандартите и обновяване на лесопарка, заедно с включването му в семейството на Европейските ботанически градини.

Изграждането на терминал за селско стопанска продукция,  ориентирана за европазарите. Поне 1000 семейства имат необходимост от него.

Коренно нов тип обслужване на гражданите от страна на общинската администрация. Бърз и лесен достъп до услугите на общината. Без бюрокрация и с уважение към времето и достойнството на гражданите.

Ново, адекватно медицинско обслужване в общината, което включва:

– Взаимозаменяемост на медицинския персонал

– Общински спешен център

– Възстановяване на връзката: личен лекар – спешен медицински център – бърза помощ – болнично обслужване – следболнично обслужване.

– осигуряване на нова техника

– привличане на външни специалисти

Обединяване на обществените ресурси за разработване на проекти за кандидатстване по европрограми във всички области. Отделяне на средства за привличане на външни специалисти при необходимост.

„Това са само  част от аспектите, които са свързани с основната ми задача –  община Айтос да бъде място, където хората в активна възраст да има защо да останат да живеят“, коментира Даниел Орлов.d-orlov-press.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук