6.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

ДАНС проверява дали са засечени в Слънчев бряг предполагаемите терористи, МВР крие кой е супермаркета с видеозаписа

В Слънчев бряг тече дезинформация, кой точно е супермаркетът, от който са иззети записите с издирваните чужденци, за да се запазят магазина и собственикът му в тайна. Говори се за два, три обекта, които се намират в района на  хотелите Чайка, Виктория и Флора. Собствениците им обаче категорично отричат при тях да са засечени издирваната гражданка от ирански произход Езида Елхам и румънският гражданин Мимо Попеску. izdirvani sl bryag 3

Златомир Николов, който се представи по Нова телевизия, като собственик на супермаркет и предостави кадрите от охранителните камери, всъщност продава телефонни карти в куророрта и днес магазинът му беше заключен

Остава и спорен въпросът дали разпространените по-рано кадри от охранителни камери с мъж и жена, които приличат на издирваните, наистина са те или просто приличат на тях.

От МВР Бургас заявиха, че ДАНС извършва проверка дали свързаните евентуално с „Ислямска държава” мъж и жена са засечени в Слънчев бряг.

izdirvani sl bryag 2Проверки на рецепциите на хотелите е имало, но в събота и то още преди да бъде предоставен на полицията запис от супермаркета.

elena ivanovaЕлена Иванова от „Съюза на собствениците” обаче заяви, че не трябва да се създава излишно напрежение, а проверки в хотелите се правят често, тъй като през лятото целия кримиконтингент се струпва по морето.

Хотелиерите в курорта коментират още, считат че терористи се ловят тайно и звучи несериозно да се вдига на балон държавата.

izdirvani sl bryag 5Таксиметрови шофьори в Слънчев бряг коментираха, че засилени проверки има на летище Бургас, но в курорта е сравнително спокойно. Спокойни се чувстват и израелските туристи в Слънчев бряг . Те споделиха, че се чувстват сигурни в курорта и пак биха дошли да почиват тук.

izdirvani sl bryag 4Днес плъзна и пореден слух, че издирваните лица всъщност са засечени в района на Разград и селата наоколо да търсят войници за Ислямска държава

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук