18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Данъчни влизат в цветарските магазини

Националната агенция по приходите /НАП / започва масови проверки  на обектите, в които се продават цветя преди 8 март, съобщиха местното звено на Агенцията. Целта да се констатира има ли нарушения при търговците, свързани с укриването на оборот.

 

©Снимка: zonaburgas.bg

Най-често инспекторите засичат неиздаването на касови бележки. Оттам не изключват и тази година да има съставени актове за нарушение. Неизрядните  отново ще бъдат поканени да представят счетоводните си документи.

Проверките ще започнат ден преди празника от големите цветни борси и парниците на местните производители. Подобни акции ще се проведат на територията на цялата страна.

При извършен от НАП  анализ на риска „Управление на печалби от лица, произвеждащи или търговци с цветя и растения“ е установено, че годишно бюджетът губи почти 7 млн.лв. от непостъпили ДДС и преки данъци. Въз основа на данните от анализа, този риск е включен в програмата на Агенцията за спазване на законодателството и за намаляване на нивата на риск през 2014 г. Проверките са първа стъпка от цялостна програма  за третиране на този риск. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук