14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Данъчни и бизнес в спор отменено ли е двойното осигуряване

За втори път, в рамките на 10 дни, представителите на дребния и среден бизнес в Бургас излязоха на протест пред сградата на НАП в града. Митингът мина вяло, а недоволството отново беше насочен към данъчната политика на новото правителство, която водела към фалит дребния и среден бизнес в България. Исканията бяха основно за отмяна на  „скандалното указание“ за двойното осигуряване на собствениците на малки фирми. Говорителят на данъчните в Бургас Христо Узунов, присъства на протеста и показа пред медиите решението на директора на НАП Красимир Стефанов за отмяна на спорното указание, още на 26 февруари.

Председателят на Асоциацията на дребния и средния бизнес Светлозар Николов реагира остро на това твърдение и заяви, че  спорното указание не е отменено, а е допълнено и внася повече объркване, като целта била да бъдат рекетирани фирмите от страна на държавата. Според Николов заради тази данъчна политика 3 000 малки фирми вече са преминали в сивия сектор, а  само за Бургас – 1600 са приключили дейността си.

На протеста се чуха и възгласи за оставка на правителството и искане министърът на финансите Симеон Дянков да се върне там, от където и дошъл.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук