12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Данъчни налазиха „Градина“

Фрапиращи нарушения в къмпинг „Градина”, установиха данъчни инспектори. Масово, касови бележки не се издават, има и случаи, в които дори липсват фискални устройства. 

„Установяваме буквално 100 % отклонение от облагане. Има места, на които се издават касови бележки, но там има несъответствие с наличните в касата пари. Ще насочим още служители тук, за да сме сигурни, че законът е спазен”, обяви горовителят на приходната агенция, Росен Бъчваров.

30 000 проверки по морето до края на сезона. Толкова планират да направят данъчните инспектори. 200 000 мнл. лева пък е плюсът за оборотите в морските ни Внушителен резултат, постигнат само месец след масираната акция на данъчните. Обектите, които се наблюдават електронно от НАП са хиляди. Според  данъчните така контолният режим остава скрит за туристите.

„В момента ние нямаме никакви индикации, че сме нарушили нечие спокойствие , нека да стане ясно. Проверките са организирани по един максимално дискретен  начин”, каза още Бъчваров.

По Черноморието са командировани над 500 служители. От приходната агенция дори им ушиха униформи.  Проверките на данъчните се оказват печеливш бизнес – от началото им продажбата на касови апарати в Бургас е скочила с над 20%.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук