10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Дариха спортна екипировка на бургаските детски градини

 От ДФК „Звездичка“ и фирми- спонсори, дариха  екипировка на стойност 20 хиляди лева на 24  детски градини в Бургас. С 900 тениски, шорти и чорапи, най-малките футболисти ще учат с по- голямо самочувствие футболната азбука в продуктивната футболна школа.  От 28 април до 13 май  ще се проведе поредният  детски турнир, на който малките футболисти ще излязат с новите екипи . 

 „За нас е удоволствие да помогнем за такава кауза, която няма комерсиална цел. Виждаме нещо страхотно и Бургас трябва да се гордее с тази школа, която израства в обещаващи темпове. Даже по времето на т.нар.  златен дъжд при Красимир Балъков в Черноморец е нямало подобна проява“,  споделиха единодушно  Дейвид Кауърд и Мартин Дяков от двете фирми-дарителки.

 

Дяков е бивш президент на „Нефтохимик“ и отлично осъзнава какво би подействало позитивно на всеки футболист, без значение от възрастта.

„Горди сме, че бяхме сред първите, при които футболът навлезе в ударни темпове. Доказано е, че когато се работи правилно то резултатите не закъсняват“, каза  директорката Стоянка Атанасова на ОДЗ „Иглика“.

Предстоящият турнир организиран от ДФК „Звездичка“, община Бургас и БФС ще бъде уважен от спортния министър Свилен Нейков и шефа на футболния съюз Борислав Михайлов.

Близо 1000 деца на възраст между три и девет години ще вземат участие в общо шестте кавлификации и финална фаза в спортните комплекси „Славейков“ и „Изгрев“. Новият момент е, че ще има и блиц турнир между ученици.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук