13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Дария Кръстева с Трета награда от Първия международен конкурс за пианисти

Дария Кръстева, възпитаничка на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас , се завърна с Трета награда от Първия международен конкурс за пианисти „Скрябин-Рахманинов”, който се проведе в София.

 Той бе организиран от Посолството на Руската Федерация , Руски  културно – информационен център, НМА“Проф.П.Владигеров“ и Московска Държавна Консерватория.

Музикалният форум се проведе под патронажа на  Негово превъзходителство посланникът на Руската Федерация в РБ г-н Юрий Исаков.

Конкурсът респектира със сложността на стила на музиката на тези колоси не само на руската , но и на световната музика.

Дария Кръстева е ученичка на Юлия Ненова и спечели престижната награда във втора възрастова група,където свири заедно  с представители на

московски музикални колежи и училища, които демонстрираха много високо  техническо и музикално ниво.

Наградата бе присъдена от професионално жури, в чийто състав бяха професори от Московската музикална академия „П.И.Чайковски “ и Националната музикална академия „проф. Панчо Владигеров”.

 

При тази конкуренция , третата награда на Дария Кръстева се явява забележителен успех, а наградата за НУМСИ – доказателство за нивото и перспективите на училището.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук