9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Да заснемеш мига преди смъртта

Да заснеме мига преди собствената й смърт – това е бил последният повдиг на военната фотографка от армията на САЩ Хилда Клейтън. Клейтън и още четирима души са загинали в Афганистан през 2013 г. при инцидентното избухване на мортира. Двата кадъра, уловени от нея в момента на взрива, бяха разпространени от списанието на американската армия Military Review.

Въпреки етичния спор дали снимките да бъдат публикувани от списанието пишат, че държат да покажат опасностите на войната, които засягат както мъжете, така и жените.

Capture

Взривът е избухнал в критичен момент на войната, когато е било изключително важно за американските и афганистанските сили да работят заедно. Четиримата други загинали са били афганистанци – трима войници и един фотограф, обучаван от Клейтън.

„Тя не само помогна за документирането на оформянето и засилването на партньорството, но сподели и опасността“, пише списанието. Родената в Джорджия Клейтън е била на 22 години. Семейството ѝ отказва да коментира трагедията, но е дало разрешение да публикуването на снимките, пише в. „Гардиън“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук