13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Да изчистим България заедно” – вижте кога и как

За поредна година Община Бургас подкрепя кампанията на БТВ, която тази година е под надслов „Да изчистим България заедно“. Новото тази година е, че ще се проведат пет еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони – градска среда, места за отдих и спорт, детски площадки, природни паркове и защитени територии, речни корита.боклук, събран, Бургас, Да почистим България за един ден

Разработено е ново мобилно приложение. В него всички участници ще могат да се локализират на картата, да качват снимка на мястото преди и след почистването, както и да отбелязват броя на доброволците, включили се в акцията. На обявените тематични дати Община Бургас призовава гражданите да се включат активно в акциите по почистване на определените места.

Дати за почистване през 2015 г.:

10 май – Европейски ден за почистване: акция за почистване на градските зони в населените места- Почистване на междублокови пространства и зелени площи на територията на гр.Бургас (комплекси и квартали).

17 май – Международен ден на спорта: акция за почистване на зоните за отдих и спорт. Обявяваме следните зони за почистване: Парк „Минерални бани“; Лесопарк „Росенец“; „Местност „Боровата горичка“, к-с „Меден рудник“; Морска градина Бургас; Парк Изгрев; Парк Велека и Парк Славейков.

31 май – По повод на международния ден на детето – 1 юни, ще се почистват детските площадки: Детски площадки в междублокови пространства; Училищни дворове и дворове на детски градини.

7 юни – Национален ден на природните паркове: почистване на природни паркове и защитени територии: Защитена местност „Пода“ и Поддържан резерват „Атанасовско езеро“.

27 юни – Почистване на водоеми и реки – Северен плаж (неохраняемата зона) – от р-т „Фиеста“ към Солниците.

За всички желаещи да се включат в кампанията за почистване, Община Бургас е осигурила чували и ръкавици, както и своевременно извозване на събраните отпадъци. Чували и ръкавици може да се получат в териториалните дирекции по комплексите, кметовете на кметства и в Дирекция „Околна среда“, ул.“Шейново“№ 24, ет.2, стая 201. Чувалите със събраните отпадъци трябва след почистването да бъдат изнесени в близост до път или налични съдове за отпадъци.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук