12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Да подкрепим бургаското сдружение „Онкоболни и приятели“ в конкурса „Промяната“

Сдружение „Онкоболни и приятели“ – Бургас е сред петте финалисти в третия и най-важен етап на националния конкурс „Промяната“. Инициативата се реализира от фондация „Reach for Change„, съвместно с Нова Груп. В надпреварата участваха 296 проекта от цялата страна, като идеята на бургаското сдружение премина успешно през всички етапи на конкурса и получи възможността да се „бори“ на финала с още четири проекта на организации от страната.

Финалистът в конкурса „Промяната“ ще се определи чрез онлайн гласуване. Община Бургас призовава да подкрепим с гласуване бургаското сдружение на следния линк:

 

http://novatv.bg/gamechangers/finalist/9

 

Идеята на председателя Цонка Тодорова и нейният екип е насочена към създаване на дневен център за деца на онкоболни, които живеят в стрес и страх  от диагнозата и възможния трагичен изход. Психолог и арт терапевт ще помагат на децата да се справят с емоциите, свързани със заболяването на техния родител. Ще им се помогне да  изградят здравна култура, да развият творчески умения чрез участие в арт работилници и „чиракуване“ в социалното предприятие. Екипът на „Онкоболни и приятели“ знае, че може да помогне на стотици деца с грижа, информираност и осигуряване на заетост.

Конкурсът „Промяната“ има за цел да подобри живота на децата, като открива и подпомага социални предприемачи да осъществят идеите си на практика. Посланик на инициативата е Ани Салич.

През последните две години Сдружение „Онкоболни и приятели“е едно от най- работещите сдружение не само в града, но и в страната, като  2015-та е най- силната година за екипа му. През месец февруари Сдружението спечели първа награда за най- добър социален бизнес план, с идеята си за създаване на предприятие за онкоболни за изработване на сувенири, наречено „Нарисувай ми усмивка“.  Само преди месец се „окичи“ и с наградата „Звездите на Метро“ – за социално ангажиран проект в подкрепа на малките общности.  Всички тези успехи са благодарение и на подкрепата, която Община Бургас оказва на хората, застанали зад проблемите на онкоболните.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук