14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Да помогнем на младата майка Мария!

Млада жена се нуждае спешно от финансова помощ. Мария Ангелова Георгиева е родена през 1984 година, горда майка на 5-годишно момченце. През месец май 2013 година, когато е била на 29 години, е диагностицирана с най-страшната диагноза за една жена – рак на дясната гърда. Тогава тя претърпява дисекция, след което се налага цялостна мастектомия на дясната гърда и лимфите, поради забелязани и други огнища. Назначено й е лечение – 6 курса химиотерапия и 21 курса лъчетерапия.

„Веднага след това минах на хормонално лечение. Единствено мисълта за моето дете ме крепеше. Успях да превъзмогна съпровождащата болка и да надвия смъртта този път“, разказва с болка младата жена. През 2014 година Мария претърпява реконструкция на дясната гърда, като половината от разходите са поети от Здравната каса, а другата половина е осигурена от семейството й.

Мария и близките й заживяват с мисълта, че лечението е успешно и тя продължава да води пълноценен живот, работи и се грижи със съпруга си за 5-годишния им син. За жалост лечението не е дало желания резултат.

През февруари тази година болестта се връща отново с пълна сила. По тялото на Мария се появяват нетипични образувания и ужасът отново започва. Хистологично изследване показва, че има кожна разсейка. Пак започва лечение. При едно от посещенията в онкологична болница в София, пациенти, претърпели оперативна намеса във връзка с ракови заболявания, я насочват към онкологична клиника в Истанбул, в медицински център „Анадолу“. Мария решава и отива до центъра в Турция. Резултатите от изследванията там се оказват повече от плашещи. Младата жена е с разсейки в черния дроб, лимфите на врата, мишниците и гръдната кост.

„Всеки по различен начин възприема такъв тип новини, но за мен това е равносилно на смърт. Професорите там ме успокояват, че имам шанс за живот, имам шанс да се радвам на прекрасния живот с детенцето ми, но само след агресивно и скъпо струващо лечение“, споделя Мария. Тя се решава на тази поредна крачка в името на живота и този на детето й.

Освен че е болезнено, назначеното й лечение е твърде скъпо. Всяка седмица Мария посещава турската клиника за химиотерапия. Това ще продължи задължително 3 месеца. Семейството вече се изправя пред финансова невъзможност да поеме разходите по лечението. За целия тримесечен курс на лечение са нужни между 70 и 80 хиляди лева.

„Никога не бях си мислила, че може да се стигне до тук – да се обърна с просълзени очи и да споделя болката си с хората. Нуждая се от помощ повече от всякога. Боря се не само за собствения си живот, а и за този на сина ми. Той е на 5 години. Със семейството ми имаме мечти, искаме да го образоваме, да му покажем радостите от живота, да го направим достоен гражданин. Не мога да допусна да го оставя без майка. Нужна съм му. На никой не му е лесно днес. Със свито сърце се обръщам към всеки един от вас за помощ. Помогнете ми да живея, за да бъда със семейството си, да мога да дам онова, което една майка може и трябва да даде на сина си“, разказва за болката си Мария.

Младата жена и нейното семейство благодарят предварително на всеки, който ще им помогне за лечението в чужбина!

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ЛЕВА:

Райфайзенбанк

IBAN BG52RZBB91551000806045
BIC RZBBGSF

Мария Ангелова Георгиева

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук