14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Да почистим Европа

От днес започва европейската инициатива „Да почистим Европа“. Доброволци ще дадат рамо за почистване на места в природата или градската среда. Ще се проведат и информационни кампании за повишаване на екологичното съзнание на гражданите в много от на Стария континент. 

Инициативата „Да почистим Европа“ е естествено продължение на Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) и е с подкрепата на Европейския комисар по околната среда Янез Поточник. Национален координатор за България е Асоциацията на еколозите от общините в България (АСЕКОБ).

Кампанията се основава на призив за действие – открита покана към всеки, интересуващ се от организирането на дейности за събиране на отпадъци и почистване на определени територии. Местните институции, доброволци, училища, групи от граждани и частни фирми могат да участват в инициативата. Те трябва да се регистрират през Европейския Clean -Up ден. Формулярът за регистрация, списък на контактите, разделено на държавите-членки ( по страни или региони) , както и подробности за AICA могат да бъдат намерени на www.letscleanupeurope.eu .

Участващите страни са Белгия, България, Дания, Франция, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Португалия, Румъния, Словения, Испания, Швеция, Холандия и Великобритания. В допълнение към тези страни от ЕС, Андора, Босна и Херцеговина, Норвегия, Сърбия и Турция също потвърдиха участието си.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук