12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Двадесет и пет къщички за птици направиха доброволци на БДЗП

Двадесет и пет къщички за птици направиха доброволци от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) тази събота. Новите домове са предназначени за синигери, зидарски, дърволазки, мухоловки, сови и  други дребни птици.  С тази акция БДЗП стартира продължението на успешната си кампания за подхранване на дивите пойни птици през зимата, но с нов акцент и през нов сезон.

Цветната есен, украсяваща дърветата навън, е време, в което също можем да се погрижим за малките птици, които се срещат у нас в градските и селските паркове и градини. От БДЗП призовават гражданите  да се включат в кампанията на  „Зрънце любов през есента”, като сами изработят или закупитят, и след това поставят къщичка.

 

„Тази събота заедно с нашата кампания и в нейна помощ пилотно стартира приложението Volofy. Volofy е социално приложение, което превръща снимките на хората в помощ на благотворителни каузи. Потребителите могат да участват в забавни фото мисии и когато целта за определен брой снимки е изпълнена, компанията спонсор прави дарение за благотворителна кауза. Тази седмица мисията е да направим 30 къщички, да ги снимаме и споделим в приложението. В замяна БДЗП ще получи дарение от 100 кг. слънчогледово семе за подхранване на птици през зимата. (http://volofy.com/cause/poveche-kashtichki-i-hrana-za-ptici).

За да привлечем повече хора, имаме нужда от вашата помощ. Споделете с нас какъв вид къщичка сте изработили или закупили и къде сте я поставили. Формата под която ще го направите оставяме да изберете сами, като разчитаме на вашето въображение и креативност. Ние пък ви обещаваме да споделим вашите усилия и оригинални идеи с помощта на медиите, чрез нашата страница в Интернет и разбира се, чрез социалната мрежа – facebook. Очакваме да споделяте с нас на [email protected] или направо на приложениeто Volofy, за да осигурим храна на синигерите, врабчетата и друго пойни крилати през зимата“, призовават от Българското дружество за защита на птиците.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук