12.6 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Двама мъже се удавиха в язовир, оставиха 6 сирачета

Двама мъже от стражишкото с. Виноград са намерени удавени в язовир край селото, съобщиха от МВР Велико Търново. 38-годишният Веселин Пенчев и година по-младият Митко Христов отишли да ловят риба във вторник през деня. Влезли навътре с гумена лодка и после изчезнали. На водоема нямало други рибари и свидетели на случилото се с двамата мъже няма.

qzovir

След като не се прибрали вечерта, близките им започнали да ги търсят и сигнализирали в полицията. Сутринта в сряда в полицейското управление в Стражица бил получен сигнал от 47-годишния арендатор, който стопанисва язовира, че видял във водата обърнатата им лодка.

На мястото незабавно са изпратени екипи на полицията и водолази от група „Спасителни дейности“ при областната пожарна. Спасителите търсили двамата рибари повече от 8 часа. Открили ги удавени, а кракът на Веселин бил омотан в рибарска мрежа.

Местопроизшествието е посетено и от съдебен лекар. Извършен е оглед, при който по телата не са установени травматични увреждания и данни за насилствена смърт. Труповете са откарани за аутопсия във великотърновската болница.

Хората от Виноград бяха разтърсени от трагедията вчера. Веселин и Митко били безработни, а пък имали по 3 деца. Мъжете не спирали да търсят изход от немотията си. Хващали се на надница, ходели и по чужбина, но не се били забърквали в кражби и лоши неща, разказаха съселяните им. Според тях, двамата и преди ходели заедно да хвърлят въдици в язовира. Риболовът им бил хоби, а и начин да осигурят едно ядене на многото гърла у дома.

„Митко не можеше да плува, може да е паднал, докато е замятал, а Веско да е скочил да го спасява.Тогава се е омотал в мрежата и двамата са потънали“, допускаха местните.

Досъдебно производство ще изяснява причината за трагичния инцидент.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук