14.3 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Двама обраха дядо в Бургас, тъкмо взел пенсията

Двама мъже са обрали пенсионер, който тъкмо взел пенсията и тази на жена си и седнал да си почине на пейка, когато бил заговорен от двама измамници, съобщават от полицията.

Пенсионер

На 7 април  около 13.30 ч. във Второ Районно управление  – Бургас е получено съобщение от 85 годишен бургазлия от бл. 16 в ж.к. “Славейков” за това, че около 10.15 ч. на същата дата от пощенски клон в комплекса взел пенсията си и тази на съпругата си –  в общ размер 1 067 лева, като прибрал парите в портомоне. На път за дома, пенсионерът седнал на пейка пред блока, когато го заговорили двама непознати мъже, единият  от които се представил за сръбски гражданин, а другият започнал да му задава въпроси, свързани с неговата професия и размера на пенсията му. В хода на разговора, двамата му показали портомоне, пълно с банкноти и го помолили да им обмени малко евро в български левове.

Бургазлията отказал, но единият от мъжете грабнал  портомонето от ръката му, извадил парите и му го върнал обратно заедно с един часовник, след което непознатите се разделили и си тръгнали в различни посоки. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление “Полиция” – Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук