18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Два блока подписаха договори за саниране

Първите подписани договори  за саниране  на два блока в Бургас са факт. Кметът на Бургас Димитър Николов и представители на сформираните вече блокови сдружения подписаха предварителните договорености. Въпреки привидно бързото придвижване на процедурите се оказва, че градът изостава в организацията по включване в европейската програма за саниране  на панелните сгради у нас.

Блоковете, които могат да се възползват от програмата в Бургас, са над 400, главно в комплексите „Изгрев”, „Славейков” и „Меден рудник”. До момента обаче са регистрирани едва 40 сдружения на собствениците. За отличниците в комплекс „Изгрев” предстои и среща с комисия, която трябва  да направи подробно обследване  на блоковете. След оценка на конструктивното състояние на сградите ще се изготвя и проект за ремонтните дейности, които трябва да се извършат.

Работна група от община Бургас продължават срещите си с граждани, които искат да се запознаят с условията за безплатно саниране . След подписването на договорите днес кметът ще има среща и с жителите на блок 63 в к-с „Славейков”, които също са на път да подпишат предварителен договор по програмата.

В момента тече процедурата по избор на фирми, които ще направят конструктивното енергийно обследване. До месец ще бъде подготвена и процедурата за избор на строителните фирми, които ще извършат самото саниране. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук