9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Два дни до старта на тридневния рибен фестивал

Само два дни остават до старта на второто издание на тридневния рибен фест „Есенни пасажи“ в Несебър. Първият ден на фестивала, 31 октомври, ще започне с голямото откриване – организаторите ще открият фестивала, дружеството на несебърските художници ще открие своята изложба-базар, ще бъде открит и празничния базар за риба, морски дарове и произведения на изкуството с морско вдъхновение, а вие ще откриете колко е хубава несебърската есен. рибен фестивал несебърВ празника ще се включат музикантите от несебърската рок група „Мена“, ще има изпълнения на бузуки, ще намине Тони Димитрова, тук ще е и Искрен Пецов, който пък ще е водещ на целия фестивал. Откритията ще продължат с наградите от конкурса „Аз обичам Черно море“. Ще ви бъде любопитно и полезно да посетите срещите, посветени на официалния ден на Черно море, по време на които специалистите ще открият пред вас защо е толкова важно да пазим морето чисто. Ще има и една добра изненада от Община Несебър! Вечерта ще ни върне в младостта на старите морски вълци от времето на Океански риболов с прелюбопитни филми.

След като няма вече скрито-покрито, вторият ден ще ви предложи възможност да се отдадете на творчески мързел и рибни специалитети. Още сутринта ще има ателие-работилничка за Арт-риболов, където малки и големи ще могат да си изработят собственоръчно симпатични сувенири, които да отнесат у дома за спомен. Веселбата, обаче, не свършва до тук и през деня 5 двойки ще имат възможност да се развихрят в кулинарно състезание и да сътворят вкусни чудеса от морски дарове, съвсем на живо пред гостите на фестивала. И с това състезанията няма да приключат, риболовните кораби на Несебър ще премерят сили в забъркването на рибена чорба, а гостите на фестивала, ако все още им е останало място в стомасите, ще могат да дегустират на воля. Ще се включат дори несебърските шахматисти и ще отправят предизвикателство към всеки достатъчно смел да се пробва. Денят няма да мине без рибарски истории и изненадващи музикални изпълнения, а вечерта ще завърши още по-приятно – с премиера на новата стихосбирка на Иван Ненков, известният несебърски поет, написал едни от най-хубавите стихове за морето.

Последният ден на фестивала ще започне със забавление за малчуганите, тематичен куклен театър „Рибарят и златната рибка“. Освен това за втори пореден път из уличките на Стария град ще се проведе приключенската игра „Златната монета“, която ще даде шанс на геймърите да пробват уменията си в реалния свят, а на всички останали да се търсят улики, да следват мистериозни указания и да преоткрият Несебър. Ще има разбира се и кулинарни изкушения – дамите от клуб „Македонка“ ще ни наготвят да похапнем Вкусни спомени от баба по рецепти, пренесени през границите, но и през времето. Базарът, разбира се, ще продължава да се вихри с пълна мощ, а събитията и през този ден, както и през другите, ще бъдат напълно безплатни за всички гости на фестивала. Освен всичко останало, ще бъдат раздадени и много награди – за конкурса за рибарска снимка, в който все още имат възможност да се включите на facebook.com/ShareNessebar, за викторината, която ще опита да опресни знанията ви за Черно море, а и една голяма вкусна награда – просто ей така, за някой от посетителите на фестивала пуснали името си за томболата. На всичко отгоре ще има и златна рибка, която ще изпълнява желания, така че ако още се чудите какво да правите през дългия уикенд около 1ноември, проблемът ви току-що намери най-вкусното и весело разрешение – в Несебър!

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук