12.6 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Два златни, два сребърни и бронзов медал спечелиха лекоатлетите от клуб „Европул Бургас”

Мария Димитрова е поредният шампион по лека атлетика, който донесе златен медал в клубната витрина на „Европул Бургас”.Възпитаничката на треньора Атанас Атанасов спечели убедително първото място на националния турнир по спортно ходене в Поморие, където участваха всички водещи клубове в страната. medalisti В условията на много силна конкуренция отличничката от Търговската гимназия в Бургас постигна успеха си в групата на девойките старша възраст  с респектиращ резултат от 31.32 мин. на дистанция от 5 км.

По този начин тя дублира титлата си от първото издание на турнира през 2013 год и показа на специалистите, че се развива във възходяща линия.

Клуб „Европул Бургас”  постигна много добро представяне на турнира по спортно ходене и при момчетата.

В групата до 16 години Радослав Свирецов спечели сребърен медал, а с бронзов се окичи Ивелин Ганчев. Показателно е това, че и двамата са абсолютни дебютанти и постиженията им са впечатляващи.

SAMSUNGИван Атанасов се класира на 4 място при юношите „младша възраст” , а Павлина Стоянова постигна пети резултат при момичетата до 16 години.

 

Като пример за своите състезатели послужи и техният треньор Атанас Атанасов, който спечели в Поморие сребърен медал в 10 км. дистанция по спортно ходене з.

 

По същото време на турнира „22 март” във Витоша Татяна Дячкова спечели в рамките на трета седмица трети пореден златен медал в състезанието по планинско бягене. По този начин окончателно си гарантира място в националния отбор и се превърна в сигурен участник на предстоящата Балканиада в Смолян и на Световно първенство в Италия.

 

На 29 март предстои Националното първенство по спортно ходене в Балчик, където  „Европул Бургас” ще участва с шестима свои състезатели.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук