12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Два нови „паяка“ ще заработят от догодина в Бургас

     51 000 лева са влезли в бюджета на Община Бургас от дейността на „Паяците“ за репатриране на неправилно паркирани автомобили. Дейността стартира в средата на месец юли тази година. Тогава общината закупи съвсем нови паяци, а контролът им бе поверен на общинската фирма „Паркинги и гаражи“. През предишните общински мандати в бюджета не са влизали никакви суми от дейността на паяците, защото тогава са се обслужвали от частна фирма, коментира директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Константин Луков. Сега паяците работят на две смени по най-натоварените транспортни артерии на Бургас. Вече е създаден ред на паркиране на по-възловите места в центъра на града.

Неправилно паркиралите автомобили  се вдигат без да се прави разлика от марка и модел като веднага се вкарват на отчет в специален компютърен регистър. Предвижда се през следващата година да бъдат закупени още паяци за да се улесни трафика през натоварения летен сезон.

В следващите дни започва и заграждането на тротоарите със специални технически средства за да се освободят от паркиралите автомобили и да се улесни придвижването на пешеходците.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук