14.9 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Два протеста в Бургас срещу скъп ток

Два протеста на бизнеса в Бургас срещу повишаването цените на тока. Днес за един час работа спряха завод Спартак и „БМФ Порт Бургас”. И в двете фирми са категорични, че решението на енергийния регулатор ще застраши съществуването и на малко останалите работещи български предприятия.

В завод Спартак работници отпуснаха напрежението от очакваните съкращения с игра на волейбол. Преди кризата тук са работили 135 човека, към момента са 85, а при евентуално решение за скъп ток ще трябва да се намалят още.

Производството тук  на вентилатори и метални изделия е предимно за износ, а договорите за доставките вече са сключени.

Кирил Яков- директор на „Спартак”АД Ще ми направи загуба на това, което произвеждам. Съответно няма д го произвеждам. Като няма да го произвеждам не ми трябват работници , като не ми трябват работници, съкращавам работниците.

Бина Николова – работник „Спартак”АД -С увеличаване цената на тока ще поскъпнат и изделията и поръчките ще намалеят.

„БМФ Порт Бургас” е пристанищен оператор на Пристанище Изток и Запад. При увеличение на тока ще се повиши и цената на предлаганата услуга, това може да доведе до отдръпване на клиенти.

Ивелин Наков- юридически съветник на БМФ Порт Бургас Ако се стигне до такова увеличение от  между 13 и 20 %със сигурност ще трябва да се направи някакво оптимизация на всички трудови процеси в компанията.

По думите на Наков увеличаването на тока ще  направи предприятието неконкурентно способно в Черноморския регион.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук