9.3 C
Бургас
неделя, май 12, 2024

Две години условно лишаване от свобода за незаконна банкова дейност

Наказание 2 години условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок получи Величко Пчеларов, след като Окръжен съд Бургас одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура Бургас споразумение за решаване на наказателното му дело.

съд бургас

Със споразумението той се признава за виновен в това, че през периода януари 2002 г. до месец декември 2008 г. в гр. Поморие, действайки като извършител и като физическо лице, без съответно разрешение да извършва по занаят банкови сделки – отпускане на заеми с лихви, за която дейност се изисква такова разрешение по Закона за банките, предоставил кредит на 13 лица срещу различна лихва, като общият размер на реализирания от него неправомерен доход от лихви възлиза на сумата от 11 494 лв.

Окръжен съд Бургас намери, че предложения от прокурора вариант за споразумение с наказание условно лишаване от свобода за 1 година и 2 месеца с 3 години изпитателен срок за несправедлив и предложи то да бъде увеличено на 2 години условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Пчеларов заяви пред съда, че приема предложението на съда, разбира последиците от приключването на делото по този ред, съгласен е с тях и доброволно е подписал споразумението.

Окръжен съд Бургас прие, че постигнатото споразумение, с направените в съдебната зала промени, не противоречи на закона и морала и го одобри.

Определението му влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване и протест.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук