13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Две годишно момченце е пребито от мащехата си в айтоско село, детето е в „реанимация“

23- годишна жена е задържана от полицията в Айтос за това, че системно е пребивала доведения си син. Вчера около 20.45 ч. в Районно управление «Полиция» – Айтос е получено съобщение, че за лечение в отделение «Реанимация» на МБАЛ – Бургас постъпило две годишно момченце от с. Дрянковец.Детето е  било в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма и множество наранявания по тялото, с опасност за живота.

Установено е, че момченцето  е доведено  в айтоската болница от баща си – С.Д., 28 годишен и живеещата на семейни начала с него – Г.Д., 23 годишна.

След извършен медицински преглед малчуганът е транспортиран по спешност в МБАЛ – Бургас, където му е извършена операция и е настанен за лечение в отделение «Реанимация», с опасност за живота.

В резултат на полицейските действия е констатирано, че нараняванията на малчугана са причинени от Г.Д., която била в напреднала бременост. Същата заявила,че детето не я слушало и тя, в състояние на нервност поради бремеността, го ударила нееднократно с ръка и метлата за почистване.

Констатирано е, че Г.Д. имала от предишен мъж две свои деца, а пострадалото момченце на настоящия й мъж – С.Д. , било на девет месеца, когато двамата се събрали за съвместно съжителстване.

Първоначално семейството обитавало къща в Руен, но от около три месеца се преместило в с. Дрянковец, общ. Айтос, където С.Д. се хванал да работи, като пастир на животни. Междувременно Г.Д. забременяла и останала в обитаваното в с. Дрянковец жилище, за да се грижи за трите деца.

Па първоначални данни двегодишният малчуган системно страдал от «нервността» на Г.Д., като преди месец с хематом е постъпил в айтоската болница, с обяснение от мащехата, че паднал при игра и се наранил. Освободен е след няколко дни за домашно лечение, но седмици по-късно отново е приет, този път в тежко състояние със следи от множество удари по цялото тяло и черепно-мозъчна травма, сочещи за упражненото спрямо детето насилие.

Г.Д. е задържана с полицейска заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Айтос.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук