6.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Две мигрантки починаха от измръзване в Странджа /аудио+снимки/

15 деца и жени са настанени в Бургаската болница. Пострадалите от студа са били част от група мигранти, преминали българо-турската граница около 17.00 часа вчера. Състоянието им е стабилно като се очаква да напуснат болницата до края на утрешния ден. 

Установени са късно през нощта в района на Малко Търново, близо до рудник „Бърдце“ на 4 километра от странджанския град. По информация на вътрешния министър Румяна Бъчварова, две жени са починали в следствие на измръзване.

bejanci bolnica burgas 2

Жените и децата, които са с втора степен на измръзване са хоспитализирани снощи около 22.00 часа. Децата са на възраст между 4 и 16 години. Пострадалите са били транспортирани в Бургас от гранични полицаи, които буквално са носили децата на ръце през гората. В района на Малко Търново снежната покривка е около 50 сантиметра.

bejanci bolnica burgas 3

По информация на директора на МБАЛ – Бургас Георги Матев /в звуковия файл/, загиналите са дете на 15 – 16 години и жена над 30 години. Телата им са транспортирани до Катедра „Съдебна медицина“. След като състоянието на пострадалите се подобри те ще бъдат преместени в разпределителния център в Елхово.

matev

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук